Légkondi

Kedves, ügyfeleink és leendő ügyfeleink!

Beköszöntött a várva várt jó idő, így újra használatba kerül a klíma az autónkban! Ezért, ezzel kapcsolatban hagynánk itt néhány információt!

A tisztátlan klímaberendezés veszélyei:
Ha klímás autója utasterében kellemetlen szagot érez, amelynek nem ismeri a forrását, a gépkocsit azonnal vigye szakszervizbe! A légkondicionáló berendezések ugyanis amellett, hogy az állandó, kellemes hőmérséklet luxusát nyújtják télen-nyáron, az egészségre ártalmas veszélyforrásokat hordozhatnak. Az úgynevezett légionárius betegség okozója a gépkocsi klímaberendezésében tartósan megtelepedő legionella pneumophia baktérium, amely az általa szennyezett nedves levegő belégzésével súlyos tüdőgyulladást okozhat. A baktérium elszaporodásának megelőzésének érdekében, érdemes autója klímaberendezését évente ellenőriztetni akkor is, ha látszólag tökéletesen működik.

Megelőzése:
Amikor már tudjuk, hogy hamarosan le fogjuk állítani a motort és elhagyjuk autónkat, érdemes előtte 5-10 perccel a légkondicionálót kikapcsolni és a ventillátort bekapcsolni, ugyanis ez kiszárítja autónk légkondicionálóját így csökkentve a gombák nedvesség általi elszaporodását.

Ám, ha már késő, hozzánk bármikor elhozhatja autóját és mi orvosoljuk a problémáját!

klima